Meldpoint Verengelsing

Steeds meer vakken of opleidingen worden niet meer in het Nederlands, maar in het Engels gegeven. Dit pakt niet altijd goed uit. De Vrije Student hoort graag jouw ervaring.

In tien jaar tijd is het aantal internationale studenten bij Nederlandse universiteiten verdrievoudigd. Dit collegejaar studeren bijna 50.000 internationale studenten aan een Nederlandse universiteit. Op de Universiteit van Amsterdam zijn er dit jaar voor het eerst meer internationale dan Nederlandse studenten ingeschreven. Dit is ook niet zo vreemd, steeds meer cursusonderdelen en opleidingen worden niet meer in het Nederlands, maar in het Engels gegeven.

Veel studenten zijn niet blij met deze veranderingen. Studenten ervaren dat het niveau Engels van docenten niet hoog genoeg is, merken dat kennisoverdracht bemoeilijkt wordt of zien dat het niveau van discussies in werkgroepen naar beneden is gegaan sinds de overstap van het Nederlands naar het Engels. De Vrije Student wil dit aanpakken.

Het moet niet kunnen dat de kwaliteit van ons onderwijs door verengelsing naar beneden gaat. De Vrije Student wil in de studentenraad ervaringen van studenten aankaarten en het universiteitsbestuur ter verantwoording roepen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Vul het formulier in, deel jouw ervaring met ons en maak een einde aan de verengelsing aan onze universiteit. 
* verplicht
Bijvoorbeeld: jouw@naam.nl
Bijvoorbeeld: Communicatiewetenschap
Bijvoorbeeld: Universiteit van Amsterdam

De Vrije Student bundelt ervaringen van Nederlandse studenten en gaat hiermee aan de slag. Jouw gegevens worden niet gedeeld met onderwijsinstellingen, ze kunnen wel door De Vrije Student worden gebruikt om contact met je op te nemen naar aanleiding van jouw melding. Vink onderstaande checkbox aan als je onze nieuwsbrief per e-mail wilt ontvangen:

Email Marketing Powered by Mailchimp